Brief in Coronatijden (6) - Louis Schoofs

Beste Plus++ klant.

Gedurende 7 weken stuurden wij jullie een flash mail. Ik informeerde jullie rond de 5 groepen van persoonlijkheidskenmerken; neuroticisme, extraversie, openheid, altruïsme, consciëntieusheid.

Meer begrip van onze persoonlijkheid en hoe wij in relatie staan verruimt onze mogelijkheden om met elkaar om te gaan zowel in onze familie en vriendenkring als in onze professionele werkrelatie.
De komende weken, maanden zullen wij onze gekende omgangsvormen moeten aanpassen en dit zal ons privé of professioneel leven terug comfortabeler kunnen maken. Verandering roept dikwijls weerstand vanuit angst op en die kunnen wij alleen zelf oplossen. Gedragsverandering is onze eigen verantwoordelijkheid.

Onze relaties met familie en vrienden zullen veranderen. Hoe gaan wij het wonen organiseren met het ook op ouder worden? Wordt co housing belangrijk, hoe gaan wij met zieke kinderen om. Absolute oplossingen zijn er niet, we zullen moeten experimenteren met vallen en opstaan en veel van elkaar leren.
De komende maanden zullen wij jullie bevragen hoe jullie kijken naar de woonomgeving, de zorg voor kinderen. Hierover met jullie en Plus+ makelaars in gesprek gaan lijkt ons boeiend.

Onze professionele relaties zullen veranderen, ik verwijs naar thuiswerk, digitale meetings. Discussies en vertrouwensprocessen zullen dus minder vanuit fysiek contact verlopen zodat onze non verbale communicatie minder ondersteunend kan zijn. Maar ook thuiswerk is vertrouwen geven en ook thuisorganisatie is een zoektocht met experimenteren. Er zijn geen kant en klare oplossingen, uitwisseling van ervaringen wordt belangrijk.
Met Plus++ versturen wij in juni naar onze zaakvoerders een bevraging rond de kracht en identiteit van zaakvoerders en de organisatie van de werkplek. Deze antwoorden verwerken wij en wij hopen in het najaar hierover ontmoetingen te kunnen organiseren.

Wij stuurden jullie 7 yogalessen door van Nele alsmede de zonnegroet en die kunnen jullie nog steeds op de Plus website bekijken. In de zomer zullen wij nog enkele yoga sessies van Nele doorsturen en in het najaar bieden wij de mogelijkheid om een heuse yogales bij haar te volgen.

De zomer wordt anders, maar zeker boeiend en wij Plus++makelaars houden op een aangename en verrassende wijze contact.

Zorg goed voor jezelf en aldus voor de anderen

Louis Schoofs

Namens Plus++

Louis Schoofs is auteur van het boek Good Business voor kmo’s (Lannoo) dat focust op good value, good leadership, good place to work. Louis is strategisch consultant, docent, psychotherapeut en ondersteunt Plus++ en meerdere familiale kmo’s in hun ontwikkeling.