Plus++makelaars vertellen – deel 1

Een plus met nog twee plusjes erbij … Waar staan ze voor? ‘Minder zorgen voor jou en weten waarvoor je betaalt’, zeggen Plus++verzekeringsmakelaars Greet Pennenman en Lieven Bernaers.

Waarom het Plus-concept in verzekeringen?

Greet: “Plus ++ is voor mij een en-en-verhaal. Die en-en laat zien dat we onze klant twee keer willen ‘ont’moeten. Ontmoeten kun je eerst lezen als ‘we ontzorgen jou dankzij onze expertise’. En de tweede ontmoeten betekent dat we ‘elkaar vaker ontmoeten’. We kijken niet enkel naar je verzekeringsbehoeften en hoe we die best kunnen verzorgen, we gaan ook in gesprek over je dromen en wensen. De focus ligt op comfort. Door elkaar regelmatig te zien, kunnen we je situatie en context heel goed opvolgen en al de risico’s die daarmee samenlopen netjes verzekeren. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan als er iets gebeurt.”

Waar maak je het verschil mee?

Lieven: “Een paar dingen. We maken duidelijke afspraken met de klant over wat we voor hem gaan doen. En we zoeken proactief contact. We zorgen ervoor dat we je regelmatig zien. En bij ons weet je ook exact wat je voor onze dienstverlening betaalt, tot op de eurocent na. Transparant en duidelijk.”

Een makelaar die onafhankelijk is, is niet genoeg?

Lieven: “Wij vinden die onafhankelijkheid ontzettend belangrijk. De meeste makelaars adverteren dat nu als ‘Ik werk voor verschillende verzekeraars’. Maar tot op vandaag worden ook die makelaars standaard nog betaald door de verzekeraar, in de vorm van een commissie op de verzekering. Volgens ons ben je als makelaar enkel onafhankelijk als het de klant is die je betaalt, en niet de verzekeraar. Onafhankelijk zijn betekent eigenlijk dat je volledig losstaat van de verzekeringsmaatschappij en zuiver voor de belangen van de klant kunt kiezen.”

Greet: “Wat de klant wil en waar die recht op heeft is vooral de goede, juiste en meest gepaste verzekering. Zoals Lieven zegt zijn we als verzekeringsmakelaar pas echt onafhankelijk als we niet financieel afhankelijk zijn van de verzekeraar waar we de belangen van jou – onze klant – gaan verdedigen.”

Lieven: “Als Plus++makelaar worden we daarom betaald door jou als klant. En als klant weet je ook heel transparant wat je van ons mag verwachten en wat je daar in ruil voor betaalt via een fee… Onze klanten zijn blij dat ze ons rechtstreeks kunnen betalen. Als Plus++makelaar maken we een contract met jou, waarin duidelijk staat wat we voor jou als klant doen. Als makelaar verbinden we ons tot een hele reeks prestaties. En voor jou als klant is het heel duidelijk wat je van ons mag verwachten.”